Senaste Nyheterna
Om Oss

Huvudbilder: omoss.gif

 

Snabbfakta

Vi är en klubb med ca 30 medlemmar vars största intresse är att köra motorcykel.

HTC är en klubb för alla åldrar och typer av motorcyklar.

Medlemmarna i dag har en ålder mellan 20 och 70 år som kör allt från sportmaskiner till stora glidare.


För att få tillgång till mer information, bilder och göra en intresseanmälan om medlemskap,
så måste ni registrera er på sidan. Detta gör ni här till vänster.


Tag gärna en titt på våran klubbtidning "HTC-Nytt" och läs sedan om vad som händer i klubben under "På Gång".

Lite foton från bland annat våra utflykter ligger under "Fotogalleri"

 

HTC-Medlem läs detta: Viktigt info om inloggningen

 

 

Historia

Höglandets Touring Club bildades 1983.

 

Man kan kanske ställa sig frågan varför? När det redan fanns en väl etablerad MC-klubb i staden. NMCC hade då över 200 st medlemmar och medelåldern var inte så hög.

Vi var några som använde motorcykeln till att se oss om i världen och inte bara åka gata upp och gata ner och spegla sig i skyltfönstren. Samtidigt så började motorcykeln få lite av en ny renässans och det dök upp många "återfallsknuttar" på våra vägar Dessa använde MC:n som ett njutbart transportmedel och den bästa avkopplingsmedicinen. Men när man frågade dessa om dom ville bli medlemmar i NMCC så sa dom att " Det är nog inget för oss ". Det var då idén dök upp om HTC.

 

Det som saknades var en mc-klubb för oss lite äldre knuttar, som gärna tog bågen på en söndagstur med frugan eller drog på semester för att se sig om i Europa. Det var detta som diskuterades en kväll hemma hos Hans och Karin. Andra som närvarade var Christer, Ove och Mats. Efter detta första konstituerande möte kom styrelsen att bestå av:

Ordförande: Hans, Sekreterare: Mats, Kassör: Kjell samt Christer, Ove, Thisbe, Karin och Sven-Inge.

 

Till en början när inte klubben var så stor så hölls våra möte hemma hos någon i styrelsen. Men denna lösning blev jobbig i längden, efterhand som vi blev fler medlemmar. Detta ledde till att den första klubblokalen inskaffades. Det var en vindsvåning på Gamlarpsvägen. Huset ägdes av ett par klubbmedlemmar, Hans och Christer. Men även denna lokal blev för liten, för klubbens ändamål, så klubben hyrde en källarlokal på Sturegatan.

 

Tio år senare var det åter dags att flytta till större och ännu finare lokaler på Hembygdsgatan. På grund av klagomål från icke förstående grannar flyttades klubbens verksamhet till nuvarande lokaler på Köpmansgatan 21.

 

Att klubben fortsätter måste ju visa på att idén till klubben och dess inriktning är rätt samt att medlemmarna trivs och är som en enda stor familj. Kanske har detta att göra med de aktiviteter som klubben bedriver.

Klubbrallyn såsom Mjölkkannan, Krösasvängen, avrostning och mycket annat som t.ex. kräftskiva, nyårsfest, och pubaftnar för att bara nämna några av aktiviteter som dykt upp på medlemmarnas initiativ.

 

Klubben består idag av ca. 30 medlemmar.

 

2023 firar klubben 40-årsjubileum.

Navigation
Logga in
Användarnamn

LösenordInte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Händelser
<< December 2023 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Slumpade bilder
Sponsorer
Våra Sponsorer